Iniciatives ecològiques a l’Alt Palància

Amb puntualitat europea van anar arribant els companys i companyes de la XAC a Caudiel, a les 9:30 del matí del passat diumenge dia 13 de Juny.

L’objectiu de la jornada era coneixer-nos una mica més tots els que estem donant-li ànima a la Xarxa, descobrir nous productors ecològics de Castelló i passar-ho molt bé tots plegats!

Vam començar caminant tranquilament per l’horta tradicional de Caudiel fins arribar a la Franquesa, la partida on es troba l’horta de Thomas, on cultiva hortalisses de tot tipus de temporada per a la venda directa: tomaca acostellada de Bunyol, pebrera roja de Castella, encisam de Morella. Havia plogut el dia anterior, tot estava molt humit i lluent… Només arribar varem sentir el crit de l’oriol entre els xops de vora de camí i volant sobre nosaltres vam vore perfectament un àliga serpera (o marcenca, perquè és migradora i apareix a les nostres latituds durant el mes de Març). Thomas ens va ensenyar el manantial d’on neix l’aigua amb la qual rega les seues hortalisses, l’adob que utilitza i que prové d’un corral de cabres que pasturen per la serra de Caudiel…

De tornada, cap a les 12:00, vam agafar els cotxes i vam anar a la terra de Copo i Bea, situada a la part més alta de l’horta de Caudiel. Ens van donar la benvigunda baix d’un gran cirerer i mentre ens contaven el seu projecte, vam tastar el vi de fulles de cirerer i les mermelades que elaboren amb fruita ecològica: cirera, maduixa, gelea de pera amb romer, gelea de codony…

Bea i Copo ens van anar explicant el seu projecte a través de les diferents parcel·les: a banda de la seua vivenda, tenen camps de fruiters diversos, cireres i oliveres. L’objectiu és la comercialització directa a la pròpia finca, ja que també estan dissenyant un projecte que s’anomena “Càmping a la granja”.


Cap a les dues, vam fer cap tots cap al poble de Teresa, on Pilar i Rafa ens esperaven amb les taules ben parades al seu bar, la Justa. A poc a poc, els plats que elaboren amb productes ecològics, la major part d’ells vegetarians, i cuinats amb molt de carinyo van anar passant per les nostres panxes, i crec ben cert que tothom els va gaudir molt!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s